Zwarte zaterdag rijder 2000% effectiever...

Televisie, social media, nieuwspagina’s, radio… Overal staat het bol van “zwarte zaterdag”. Iedereen die morgen de file niet gaat trotseren vindt het absurd dat al die mensen juist op die dag op vakantie gaan. Ben toch eens wat flexibeler, vertrek gewoon een dag of twee dagen later dan rij je toch in één keer door…?

En gelijk hebben ze, het is immers veel efficiënter, voorkomt een hoop stress en je hebt nog wat tijd over voor andere dingen. Hebben deze slimmerds dan echt het licht gezien? Zijn ze zo super efficiënt? We deden onderzoek en vroegen een aantal persoonlijke relaties naar hun ervaringen en kwamen tot de volgende conclusie.

Gemiddelde reistijd en vertaging

De gemiddelde afstand die “wij” af moeten leggen naar ons werk is 30 kilometer en we doen hier iedere dag ongeveer 26 minuten langer over door vertragingen.

En als we dan eindelijk op kantoor zijn

Dan doen we bijna allemaal hetzelfde. We zetten onze laptop of pc aan en halen tijdens het opstarten een kopje koffie. Maken wat tijd om nog even bij te praten met collega’s en vervolgens beginnen we aan onze gemeenschappelijke hobby; “het bijwerken van de e-mail”.

De drukke momenten

Iedere ochtend tussen 07:00 en 09:00 is het raak! Dat zijn de drukste filemomenten waarbij we allemaal keurig netjes achter elkaar aansluiten. Met andere woorden; voor 07:00 en na 09:00 rijden we “gewoon” lekker door.

Conclusie

In totaal staan wij Nederlanders gemiddeld 100 uur per jaar in de file. De vertraging op zwarte zaterdag is circa 5 uur… Op het moment dat de “zwarte zaterdag rijder” door het jaar heen de e-mail thuis bijwerkt en hierdoor om 09:00 naar kantoor kan rijden is hij of zij maar liefst 2000% effectiever… dus zeg nou eerlijk, wat maken die 5 uurtjes dan nog uit?

 

Heb je niet de middelen om thuis te kunnen werken of heb je behoefte aan consultancy op het vlak van productiviteit en/of IT Services? Neem dan contact met ons op, we zitten voor je klaar! Mocht je met de auto op vakantie gaan dan wensen we je een goede reis en een hele fijne vakantie!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button