Wie zijn deze maand de superhelden van jouw bedrijf?

Het vertrouwde teamgevoel op je werk heeft de afgelopen periode ongetwijfeld onder druk gestaan of zelfs een deuk opgelopen, terwijl het enorm belangrijk is. Omdat mensen sociale wezens zijn en graag in elkaars nabijheid samenleven en samenwerken is er wat extra’s nodig. Daarom is deze blog ter inspiratie, want we vonden manieren om ook nu het maximale te halen uit teamspirit.

Superhelden actie, een compliment aan je collega

Het teamgevoel versterken doen we door de “IRIS one superhelden actie”. Daarin kunnen collega’s bijzondere prestaties van collega’s waarderen en een stem op hen uitbrengen. We kiezen er bewust voor dat managers en directieleden geen beoordeling geven. Sales medewerkers mogen wel iedere maand hun stem uitbrengen, maar doen niet mee met de prijsuitreiking omdat zij al zowel vast als variabel beloond worden. Een stem levert een zogenoemde “Power Buck” op en die vertegenwoordigt een waarde die in december, net voor de kerst, als waardebonnen worden uitgekeerd.

Wat levert dat nu op?

Collega’s die normaal wat meer op de achtergrond werken vallen nu ineens op door prachtige ideeën of prestaties. Managers en directieleden zijn er ook blij mee. Het levert namelijk nieuwe inzichten op hoe klantentevredenheid en samenwerkingen kunnen verbeteren. Collega’s leren bovendien van elkaars succesverhalen en zijn bij ons wel in voor een spelletje en wat onderlinge strijd.

Onze games begonnen al op een eerder moment…

Toen het nog niet mogelijk was, vanwege corona, om naar kantoor te gaan speelden we met alle werknemers een online quiz om de teamspirit te behouden. Dat deden we door in Microsoft Teams een meeting op te zetten en collega’s te vragen om de “Kahoot”app te downloaden waarmee online quizzen gemaakt kunnen worden. Binnen het onderwijs wordt deze app ook veel gebruikt.

We hebben elkaar daardoor nog beter leren kennen, bijvoorbeeld door te raden welke babyfoto bij een collega behoorde. Maar er was ook een serieuzer deel, waarbij er triviant-achtige vragen gesteld werden over onderwerpen die centraal staan in ons mooie vakgebied. De beste combinatie tussen lachen en leren noem ik het.

Ook lachen, leren en een krachtig teamgevoel?

Onze ervaring is dat er veel behoefte was om het teamgevoel een extra boost te geven. Of je jouw collega’s superhelden noemt bepaal je natuurlijk zelf, maar interne games zijn een prima manier om te lachen te leren en ervoor te zorgen dat teams het maximale uit zichzelf halen. Kunnen we je op weg helpen? Stuur dan een e-mail naar iris@iris-one.nl

Veel plezier!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button