22 oktober 2020

Vereenvoudig het werken voor jou en je collega's

Hoe fijn zou het zijn als je geen tijd meer hoefde te besteden aan handmatige en zich herhalende taken? Je hebt immers wel betere dingen te doen dan iedere dag dezelfde klusjes moeten uitvoeren. Automatiseren is dan de juiste keuze. Microsoft Power Automate ondersteunt je daarin. Hoe deze handige oplossing jouw dag een stuk relaxter maakt, vertellen we je natuurlijk graag.

Wat is Microsoft Power Automate?
Met Microsoft Power Automate (voorheen Microsoft Flow) stel je eenvoudig bepaalde workflows in voor routinetaken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je push-meldingen ontvangt van belangrijke afspraken, of dat e-mailbijlagen uit Outlook automatisch in OneDrive worden opgeslagen. Andere voorbeelden zijn het automatisch uploaden van klantgegevens in SharePoint, waarna deze automatisch worden bijgewerkt in Dynamics CRM.

Direct aan de slag dankzij templates
Nu kan het zijn dat je van het woord ‘automatisering’ meteen de kriebels krijgt. En dat het complex klinkt en er veel technische kennis voor nodig is. Dat is dus niet zo. Microsoft heeft namelijk een flink aantal templates ontwikkeld die je meteen kunt gebruiken. Deze kun je eenvoudig inladen en eventueel op maat aanpassen, waarna je direct het gebruiksgemak zelf kunt ervaren.

Samenwerking met andere apps
Het werkt namelijk uitermate soepel met de Microsoft 365-apps. Verder kun je het ook heel makkelijk gebruiken in combinatie met andere tools. Zo kun je nieuwe abonnees op je Mailchimp-nieuwsbrief automatisch toevoegen aan SharePoint-lijsten. Gebruik je Salesforce, dan kun je instellen dat je wekelijkse e-mails ontvangt met daarin je leads. En gebruik je Twitter, dan archiveer je relevante tweets automatisch als een .csv-bestand.

Niet meer achter de feiten aanlopen
Tijdsbesparing is gegarandeerd met Microsoft Power Automate, maar dat is zeker niet het enige voordeel. Je weet ook zeker dat je nooit meer achter de feiten aanloopt. Zo zorgen automatische meldingen ervoor dat je die ene verkoopkans niet mist, of personen vergeet toe te voegen aan je mailinglist of crm-systeem. Microsoft Power Automate brengt ontzettend veel efficiëntie aan in je workflows, waardoor je veel productiever werkt.

Onderdeel van het Microsoft Power Platform
Power Automate is één van de vier onderdelen die samen het Microsoft Power Platform vormen. Onder deze naam biedt Microsoft mogelijkheden op basis van AI en automatisering. Met Power Apps bouw je eenvoudig apps voor al je devices. Power Virtual Agents stelt je in staat om chatbots te integreren in je klantenservice, zonder dat je van alles over coderen hoeft te weten. Power BI biedt op diverse manieren inzicht in gegevens door middel van slimme rapportages en analyses.

Contact? We helpen je graag!
Ook veel tijd en frustraties besparen door tijdrovende klusjes te automatiseren? Dan horen we graag van je. Samen met jou zorgen we ervoor dat je workflows een stuk tijdsefficiënter verlopen, zodat jij alle tijd overhoudt voor je dienstverlening.