16 september 2020

Stap sneller over op nieuwe toestellen met deze vijf stappen

Je collega’s kijken waarschijnlijk reikhalzend uit naar die nieuwe laptop of smartphone. Je wilt dan niet eerst ieder toestel apart moeten installeren, toch? Hoeft ook niet. Tegenwoordig maak je alle nieuwe toestellen in een handomdraai beschikbaar voor gebruik. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Met deze vijf stappen word jij de superheld onder je collega’s.

 1. Tref de juiste voorbereidingen
  Over welke apps en instellingen beschikken je huidige toestellen eigenlijk? Het is belangrijk om dat eerst in kaart te brengen. Vraag aan je collega’s welke apps ze graag gebruiken. Inventariseer ook welke nieuwe apps en instellingen van belang kunnen zijn. Zo heb je een mooi overzicht van alle gewenste apps en instellingen. Je kunt de nieuwe toestellen daardoor veel sneller gebruiksklaar maken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets vergeet.

 2. Kies een mobiel-beheeroplossing
  Om alle toestellen snel en eenvoudig gebruiksklaar te maken heb je een beheeroplossing nodig. Zo’n oplossing noemen we ook wel mobile device management (MDM). Wijzelf zijn fan van Microsoft Intune. Hiermee monitor, beheer en beveilig je alle toestellen in een paar klikken, en volledig via de cloud. Superhandig en met de zekerheid dat je toestellen altijd up-to-date zijn. Wil je meer weten over MDM? Wij vertellen je er graag meer over, in duidelijke taal en zonder wollige termen.

 3. Voeg je toestellen toe aan je beheeromgeving
  Oké, je bent nu voorzien van de juiste beheeroplossing. De volgende stap is het inladen van de toestellen in de beheeromgeving. Zo zorg je ervoor dat je de toestellen daadwerkelijk kunt beheren. Dat inladen hoef je niet zelf te doen. Wij regelen het helemaal voor je. Je weet zeker dat je toestellen in één keer goed geregistreerd zijn en je kunt meteen verder met de uitrol.

 4. Maak de toestellen gebruiksklaar
  In deze stap voorzie je alle toestellen van de juiste apps, instellingen, bestanden en andere tools die je collega’s nodig hebben. En het mooie is dat dat niet per gebruiker gaat, maar dat dit automatisch gebeurt voor alle toestellen. Het enige dat je collega vervolgens hoeft te doen is zijn toestel verbinden met internet. Vervolgens wordt alles naar het toestel gepusht.

 5. Plan de uitgifte
  In deze vijfde stap zijn je toestellen klaar voor gebruik. Je hoeft de toestellen alleen nog maar uit te delen aan je collega’s. Stel daarvoor een werkbare uitgifteplanning op, bijvoorbeeld per afdeling of functie. Je kunt eventueel een korte gebruikerstraining geven om de adoptie te versnellen.

Contact? We helpen je graag!
Wil jij ook zeker weten dat je collega’s hun nieuwe toestellen meteen kunnen gebruiken? Samen maken we het mogelijk. Je profiteert van de allerbeste oplossingen waarmee je jouw mobiliteit maximaliseert. Zónder dat het jou veel tijd kost.