"Ik heb niet de droom om in de factuur-hemel te komen hoor"

Factuurportal en IRIS one kennen elkaar al een tijdje. Tijd om de persoon achter Factuurportal eens beter te leren kennen.

Waarom doe je wat je doet?

Rob heeft misschien niet de droom om in de factuur-hemel te komen, maar vindt het simpelweg prachtig om processen aan te pakken die efficiënter kunnen worden ingericht door digitalisering. Het proces van inkomende factuurstromen is er zo een. Wat je ziet is dat technologie steeds beter wordt en er steeds meer electronisch berichtenverkeer tussen bedrijven ontstaat. De grotere bedrijven lukt het om koppelingen te maken tussen systemen maar voor kleinere en middelgrote organisaties zoals het MKB is dit veel moeilijker. Hier beperkt het ‘electronisch factureren’ zich vaak tot het versturen van een PDF via de e-mail.

Hoe doe je het?

Veel bedrijven versturen al een factuur per e-mail, maar die moet je als ontvanger nog steeds over typen in je eigen systeem. Ons platform pakt deze mails op en converteert de PDF facturen naar een direct inleesbaar XML bestand wat direct in de administratieve systemen geimporteerd wordt. We kunnen ook XML/UBL facturen ontvangen en deze op een juiste wijze ‘mappen’ zodat ook die direct ingelezen kunnen worden. Ons systeem controleert of de factuur voldoet aan de wettelijke eisen, of deze wel voor de klant bestemd is en of deze niet al eerder is verstuurd. Hierdoor besparen de klanten van Factuurportal simpelweg tijd, worden foutmarges beperkt tot een minimum en conformeren organisaties zich eenvoudiger aan wet- en regelgeving en europese richtlijnen. Factuurportal maakt het tevens mogelijk om facturen te verzenden of ontvangen via Simplerinvoicing/Peppol

Simplerinvoicing, PEPPOL….?

PEPPOL is de afkorting van “Pan-European-Public-Procurement-On-Line” en biedt overheden en bedrijven de kans om (internationaal) e-facturen uit te wisselen via een speciaal beveiligd netwerk. Om toegang te krijgen tot het Peppol netwerk kun je als bedrijf zelf een koppeling gaan bouwen en moet je eerst een validatieproces ondergaan om legitimiteit en security aspecten te controleren. Simplerinvoicing is de organisatie die dat regelt in Nederland.

Maar je kunt dus ook via een acces provider zoals Factuurportal van PEPPOL gebruik maken! Dat is veel eenvoudiger en goedkoper.

Competitief blijven door jezelf te blijven ontwikkelen

Om competitief te blijven moet je door ontwikkelen. Om die reden hebben we geïnvesteerd in Artificial Intelligence technologie. Hierdoor is de uitleesbetrouwbaarheid van facturen zeer hoog (veel beter dan bij OCR/scan-technologie) waardoor een minimale uitval ontstaat die wij voor de opdrachtgever verwerken. Dit geeft niet alleen een enorme tijdwinst binnen organisaties maar hierdoor ook een zeer lage verwerkingsprijs per factuur.

De relatie tot IRIS one

IRIS one helpt Factuur Portal met het IT-fundament binnen haar organisatie. Waar Factuurportal haar klanten helpt om factuurverwerkingsprocessen te automatiseren zodat ze tijd overhouden, helpt IRIS one ons. Dit sluit naadloos aan bij onze ervaringen met IRIS one. Ze staan voor ons klaar wanneer we ze nodig hebben, zijn in staat om supersnel te schakelen én daarnaast ook nog eens prettige gesprekspartners op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.

We bevelen IRIS one graag aan!

IRIS one bevelen wij als Factuurportal graag aan bij anderen omdat ze niet alleen de zaken gewoon goed regelen maar door hun uitgebreide deskundigheid ook actief met ons meedenken en adviseren. Het contact is zeer prettig en door het “vaste bedrag per medewerker per maand” worden we achteraf niet meer verrast met facturen voor support of onderhoud. Op die manier weten we exact waar we aan toe zijn ieder jaar en kunnen we eenvoudig budgetteren. Zeker voor een scale-up een belangrijke voorwaarde!

Contact met Factuurportal?

Je kan je natuurlijk altijd richten tot een van de medewerkers bij onze supportdesk, kenmerkend is onze laagdrempeligheid. Wil je advies of heb je vragen neem dan simpelweg contact op met Rob via 06-52427292 of via rob.klaver@factuurnet.eu.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button