01 juli 2021

Overstappen op Bellen met Teams in vijf stappen

Zou het niet handig zijn als je één omgeving hebt waarin je al je werk kon doen én makkelijk in contact bent met je collega’s en klanten? Dit bereik je door je telefonie te integreren binnen Teams. Door gebruik te maken van Bellen met Teams, verloopt ook je telefonie via Teams. In vijf eenvoudige stappen, profiteert ook jouw organisatie van deze voordelen.

1. Start met een roadmap
Een goede planning is belangrijk bij de toevoeging van nieuwe ICT-oplossingen binnen de organisatie. Je wilt immers goed voorbereid te werk gaan en van tevoren weten wat er allemaal bij de overstap komt kijken. Het is dan ook slim om vooraf een roadmap te maken waarin je alle stappen, de tijdsplanning en het beoogd resultaat vermeldt. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

2. Betrek je collega’s
Nu je de roadmap klaar hebt, wil je natuurlijk dat de rest van de organisatie net zo enthousiast is over de oplossing als jijzelf. Betrek je collega’s dan ook actief in het proces.

Zij zijn tenslotte degenen die met de oplossing gaan werken. Vraag naar hun behoeftes en voorkeuren. Wijs hen op de voordelen van de oplossing en bespreek de roadmap met ze. Op deze manier creëer je draagvlak en kom je tot een succesvolle adoptie.

3. Bepaal de juiste invulling van de oplossing
Handig aan Bellen met Teams is dat je deels zelf kunt bepalen welke functionaliteiten je wilt gebruiken. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je in één keer de juiste keuze maakt. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Samen met jou en je collega’s, kijken we welke functionaliteiten meerwaarde bieden aan jouw dienstverlening. Zo profiteer je van een oplossing op maat én ervaar je direct alle voordelen.

4. Integratie van de oplossing
In deze vierde stap heb je al het voorwerk afgerond en is het tijd voor de integratie. Vanzelfsprekend wil je dat alles gewoon door blijft gaan en dat de overstap niet ten koste gaat van de productiviteit en bereikbaarheid van je collega’s. Bij IRIS one begrijpen we dat en plannen we de integratie met hetzelfde gemak in de avonduren of in het weekend.

5. Training en evaluatie
Voor het allerbeste resultaat, is het prettig als je collega’s direct weten hoe ze de oplossing moeten gebruiken. Daarom sluiten we de overstap af met een adoptietraining. Na verloop van tijd evalueren we samen met jou de resultaten en kijken we naar mogelijke verbeterpunten. Zo weet je zeker dat je maximale meerwaarde haalt uit Bellen met Teams.

Zorgeloos overstappen met IRIS one
Je ICT moet gewoon werken, en overstappen moet zorgeloos en snel gebeuren. Wij regelen het voor je. Je profiteert van volledige ondersteuning bij iedere stap, waardoor je altijd in één keer goed geholpen bent. Zonder gedoe, en met de zekerheid dat je alle tijd hebt voor het behalen van je doelstellingen.