Data loss prevention

Er wordt nu eenmaal van je organisatie verwacht dat er zorgvuldig wordt omgegaan met privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld je klanten, cliënten en medewerkers.

DATA LOSS PREVENTION IS VEEL MEER DAN ALLEEN:

vOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING

Omgaan met Privacy gevoelige informatie

Er wordt nu eenmaal van je organisatie verwacht dat er zorgvuldig wordt omgegaan met privacygevoelige informatie van bijvoorbeeld je klanten, cliënten en medewerkers.

Sommige organisaties kiezen voor een specifiek beleid terwijl anderen hier minder aandacht aan besteden.

Een probleem is vaak dat medewerkers, die dagelijks informatie versturen en documenten delen, niet direct weten waar ze aan moeten voldoen of wanneer iets privacygevoelige informatie is en om nou iedereen een cursus aan te bieden “omgaan met gegevens” is ook weer zoiets.

 

Hoe helpt data loss prevention

Data Loss Prevention zorgt ervoor dat je medewerkers op een  zorgvuldige manier omgaan met data zonder dat het effect heeft op hun productiviteit.

Data Loss Prevention beschermt de gegevens door te signaleren waar het wordt opgeslagen, wanneer het wordt verplaats en
gedeeld.

Het helpt bij het monitoren, beschermen en identificeren van gevoelige informatie door middel van een diepgaande inhoudsanalyse.

Simpel gezegd maakt Data Loss Prevention inzichtelijk waar de gevoelige gegevens zich bevinden. Hierdoor heb je controle over je intellectueel eigendom en de gegevens van derden. 

Dit brengt eventuele risico’s aan het licht. En maakt Data Loss Prevention een stevige basis voor het voldoen aan de AVG.

INGEWIKKELD?

Daarom moet je het aan ons overlaten

We helpen je niet alleen met de juist tools maar ook met de juiste inzet ervan zodat jij een consistent beleid kan voeren en je de deur dichthoud voor pottenkijkers. We helpen je alvast op weg met de infographic “de 4 essentiële onderdelen van intelligente beveiliging”

Nieuwsgierig geworden?

We komen graag met je in contact!

Call Now Button