Online fun met jouw team? Wij speelden online een eigen #Quizzz!

Om het maximale uit jezelf te halen moet er ook tijd zijn voor fun! We delen dan ook graag onze online fun tips voor jou en je collega’s!

Waarom

We merken dat we elkaar simpelweg missen… Aan het begin van de maand maart zagen onze dagen er totaal anders uit dan nu. Natuurlijk kunnen we thuiswerken maar we hebben de impact van onze vaste lunchmomenten, vrijdagmiddagborrels, potjes flipperen, tafelvoetballen en ga zo maar door, onderschat.

Dus wat doen we

We organiseren een #Quizzz… Online! In deze online Quizzz staat “fun” centraal maar richten we ons daarnaast op de “mens achter de collega”, gebruiken we triviant-achtige vragen en onderwerpen die centraal staan binnen ons vakgebied.

Hoe doen we het

Om te beginnen gebruiken we de middelen die we al hebben. We zetten een Microsoft Teams meeting op (of wat je ook voor applicatie gebruikt waarbij je een scherm kan delen) en vragen iedereen om de “Kahoot” app te downloaden op zijn of haar smartphone of tablet. Via de “Kahoot” app krijgen je spelers de keuzemogelijkheden op hun smartphone of tablet en in het gedeelde scherm staan de vragen en na iedere vraag de tussenstand

Vervolgens gaan we als volgt te werk:

  1. We wijzen één “host” aan voor onze spelshow die in Kahoot een account aanmaakt en op simpele wijze (en daarbij ook nog eens een keer gratis) vragen aanmaakt.
  2. We bellen allemaal in in de Teams vergadering via onze laptop
  3. Voeren de pincode in die we op het scherm zien
  4. Hapje en een drankje erbij en GAAN!

 Welke vragen stellen we

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van wat je met de Quizzz wil bereiken… enkele voorbeelden van onze Quizzz zijn:

  • Vraag je mensen om een babyfoto en plak deze bij de vraag “wie is dit”
  • Ieder bedrijf heeft wel collega’s die regelmatig een specifiek woord of een specifieke zin gebruiken… deze verpakken we in de “maak de volgende zin af” vraag
  • Gebruik vooral niet al te voor de hand liggende vragen… denk hierbij aan zaken die “een normaal mens” 😊 niet weet… bijvoorbeeld “hoe komt een slak aan zijn huisje” of “waarom staat een flamingo op één been”. Deze vragen zijn eenvoudig online te vinden mocht je inspiratie nodig hebben
  • Wees creatief met de antwoorden bij multiple choice om de “fun” erin te houden… Zo vroegen wij bij een babyfoto; “wat is dit” om vervolgens de keuzemogelijkheden te bieden; “een ophaalbrug”, “een exotische plant” of een babyfoto van onze collega Sebastiaan…

Er zijn meer dan voldoende online-databases die zorgen voor leuke en serieuze vragen. Met een vraag of 50 ben je al snel 45 minuten tot een uur een superleuke Quizzz aan het spelen.

Simpel, leuk, educatief en een ideaal middel om toch het teamgevoel in deze tijd een extra boost te geven. Hulp nodig? Mail gewoon even naar iris@iris-one.nl en we helpen je!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button