IT beheer met een strik erom! Microsoft AutoPilot & Intune

Zou het geen fantastische eerste kennismaking met jouw bedrijf zijn als elke nieuwe medewerker van de pakketbezorger een doos met een strik eromheen krijgt? Met daarin zijn of haar nieuwe laptop en smartphone van het bedrijf. Dat kan! Want het is tegenwoordig uiterst eenvoudig geworden om bestaande werkplekken te vernieuwen of nieuwe collega’s toe te voegen.

Van handmatig gedoe naar AutoPilot

In het verleden was de IT afdeling veel tijd, dus geld, kwijt aan het inrichten van allerlei devices. De implementatie gebeurde op locatie, applicaties en rechten werden toegekend en gewenste standaardinstellingen gemaakt. O ja, er was ook nog de ongeduldig wachtende medewerker bij het loket van de IT servicebalie. Maar de Cloud implementatieoplossing Microsoft AutoPilot heeft dat doen veranderen. De (nieuwe) medewerker kan zichzelf eenvoudig aanmelden en krijgt binnen een paar seconden datgene wat nodig is voor zijn of haar werkzaamheden. Het is digitale slimheid in optima forma, want de eindgebruiker regelt zelf de inschrijving in de werkplekmanagementomgeving van Microsoft.

Windows AutoPilot in drie eenvoudige stappen

Als het gaat om het vernieuwen of toevoegen van werkplekfunctionaliteiten van medewerkers is dit het enige wat en IT afdeling nog hoeft te doen:

  1. Eenmalig registreren van de te gebruiken apparaten in AutoPilot, dat kan bijvoorbeeld door een CSV-bestand naar AutoPilot te importeren met de benodigde informatie per device.
  2. Het aanmaken van een Deployment profiel, waarin o.a. de naam van de gebruiker staat, de rechten zijn benoemd, duidelijk is tot welke groep hij of zij behoort en welke applicaties er gebruikt mogen worden.
  3. Het toekennen van het Deployment profiel aan één of meerdere apparaten die je naar het huisadres toezendt.

Veel vliegen in één klap

Voor de eindgebruiker betekent het kant-en-klare “cadeautjes” uitpakken, password en MFA toepassen en gelijk aan de slag. Voor de IT beheerder voorkomt het tijdrovend en intensief werkplekbeheer. Er hoeven immers niet elke keer kopieën (images) gemaakt te worden, zoals een installatiekopie van besturingssystemen, als er weer een nieuwe werkplek moet worden opgeleverd. Met als bijkomend voordeel dat de wachtrijen bij de servicebalie grotendeels verdwenen zullen zijn. En voor de directie betekent deze digitale slimheid dat ook gelijk alles op het gebied van security voor meerdere devices door middel van het Deployment profiel geregeld is.

En het beheer dan?

Met Microsoft AutoPilot is het gedoe om nieuwe werkplekken aan te maken of te vernieuwen verdwenen, maar natuurlijk is er nog steeds beheer nodig om ervoor te zorgen dat gegevens veilig blijven en er productief wordt samengewerkt. Microsoft Intune is daar de oplossing voor. Met deze clouddienst worden alle devices, die voor het werk door werknemers gebruikt worden, beheerd.

Zo kunnen alle mobiele apps die in gebruik zijn beheerd worden, om te voorkomen dat er onveilige apps gebruikt worden. Daarnaast worden er rechten in bepaald. Bijvoorbeeld wie toegang heeft tot welke gegevens en of er autorisatie is om iets te delen. Om zo de beveiligingsvereisten van het bedrijf te waarborgen. Tot slot zijn nieuwe applicaties met Microsoft Intune eenvoudig in één keer uit te rollen over de werknemers die deze applicatie in hun Deployment profiel hebben staan.

Haal meer uit je dag

Zullen we samen eens nadenken om nog meer slim te automatiseren waardoor je het maximale uit je dag kunt halen? Klik hier voor meer informatie of neem contact met mij op via telefoonnummer: 088 – 247 77 77

Daan den Hertog – Product Manager IRIS one

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button