25 september 2020

Houd de data op je toestellen veilig met deze tips

Hoeveel verschillende toestellen gebruik jij gedurende de dag? Hoeveel het er ook zijn, je wilt natuurlijk wel zeker weten dat de data erop altijd veilig is. Dat kan op verschillende manieren; variërend van techniek tot gezond verstand. We hebben een aantal tips opgesomd waarmee jouw toestel en die van je collega’s maximaal beveiligd zijn.  

Beheer alles via de cloud
Om de toestellen en data te kunnen beveiligen is een mobile device management (MDM)-oplossing de eerste stap. Hiermee beheer je alle toestellen in je organisatie vanuit één online portal. Vanuit die portal stel je heel eenvoudig je security in. Je kunt bijvoorbeeld wachtwoordgebruik verplicht stellen, bepaalde toestelverbindingen blokkeren en toestellen op afstand wissen. Je bespaart hiermee ontzettend veel tijd én gedoe.

Besteed je security uit
Het kan natuurlijk zijn dat je zelf niet zoveel kaas hebt gegeten van security. Of misschien heb je er simpelweg te weinig tijd en aandacht voor. In dat geval kun je ervoor kiezen om je security uit te besteden. Voor een vast bedrag per maand wordt dan alles voor je geregeld. Ondertussen weet je zeker dat je gegevens tegen hoge standaarden zijn beveiligd. Da’s natuurlijk helemáál makkelijk.

Maak back-ups van je data
Gegevens opslaan op een vaste locatie, zoals een harde schijf, is niet meer van deze tijd. Het maakt je afhankelijk van één toestel, en als daar iets mee gebeurt ben je de klos. Maak daarom back-ups van je data in de cloud. Je hebt keuze uit een groot aantal oplossingen die ervoor zorgen dat je gegevens automatisch periodiek worden opgeslagen. Wat er ook met je toestel gebeurt, jouw data blijft gewoon beschikbaar. 

Train je collega’s
De kans is groot dat je collega’s werken met minimaal een laptop en smartphone. Die kun je technisch aan alle kanten beveiligen, maar als collega’s onveilig werken is het dweilen met de kraan open. Denk aan het downloaden van onveilige apps of het sturen van zakelijke gegevens via een eigen Gmail-adres. Train je collega’s op de gevaren ervan, zodat zij veiliger werken. Je voorkomt er een hoop misère mee.

Contact? We helpen je graag!
Wil jij ook zeker weten dat de data op al je toestellen altijd veilig is? Laat het ons dan even weten. Dan zorgen wij ervoor dat jij binnen de kortste keren goed beveiligd bent en blijft. Lekker doorwerken wordt zo nog makkelijker.