18 januari 2022

Het kopernetwerk gaat uit,
glasvezel gaat aan - wat betekent dit?

Glasvezelverbindingen waren vroeger alleen voor de grote corporate organisaties. Daarnaast ook ‘the happy few” waarvoor het beschikbaar was op de bedrijf locatie én dan moest je ook nog eens voldoende budget hebben om de (relatief hoge) maandelijkse kosten te kunnen betalen.

Inmiddels is glasvezel (bijna) overal beschikbaar en waar dit nog niet het geval is, zal dit de komende maanden alsnog gerealiseerd worden. Logische keuze voor Telecom provider KPN om de aanwezige koperverbindingen af te gaan sluiten. Deze ontwikkeling heeft ook effect op de andere leveranciers die het kopernetwerk van KPN gebruiken om verbindingen te leveren.

Het kopernetwerk stopt
KPN gaat de komende jaren het koperen aansluitnetwerk buiten gebruik stellen. Dit gaan ze gefaseerd aanpakken op plaatsen waar glasvezel beschikbaar is. Begin 2023 schakelt KPN haar kopernetwerk definitief uit en zal er gebruik gemaakt moeten worden van glasvezel. Glasvezel is, met het oog op verdere digitalisering, namelijk de meest toekomstbestendige keuze. Het is nog sneller, stabieler en betrouwbaarder dan koper.

Klaar voor de toekomst
Door digitalisering, groeit de behoefte van ondernemingen aan snelle, flexibele en betrouwbare infrastructuur. KPN wil haar klanten het beste netwerk bieden en bouwt daarom voortdurend aan de ‘digitale snelweg van de toekomst’. Glasvezel is hiervoor de basis. Het is de beste en meest toekomstbestendige keuze en bied je de hoogste snelheden en de meeste stabiele verbinding.

De voordelen van glasvezel

  • Hoge up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s
  • Stabiele verbinding met het internet
  • Duurzaam en energiezuinig

Wat betekent dit voor jou?
Voor de locaties die op dit moment nog gebruik maken van de koperaansluitingen, zijn er vanaf 1 januari 2022 geen uitbreidingen of nieuwe koperaansluitingen meer mogelijk. Het is dus van belang tijdig over te stappen naar de voordelen van glasvezel.

Wil je weten of dit op jouw locatie van beschikbaar en van toepassing is of wil je meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel? We bespreken dit graag met je.