Gefeliciteerd één jaar AVG! Hoe staat het ermee?

De tijd vliegt voorbij. Het is bijna een jaar geleden dat bedrijven zich massaal lieten informeren over wat zij moesten gaan doen om te voldoen aan de nieuwe AVG wetgeving. Het bleek een hele kluif te zijn. Plotseling moesten druk bezette agenda’s worden vrijgemaakt, AVG workshops werden bezocht en meestal werd er een AVG projectteam opgericht. Soms werd het AVG traject een onvoorziene kostbare aangelegenheid, omdat dure consultants naar binnengehaald werden om medewerkers zo goed mogelijk te informeren. Maar houd je deze nieuwe norm van digitale veiligheid en bescherming van persoonlijke gegevens vol in 2019 en zo ja hoe dan?

100% digitale veiligheid bestaat niet, digitale slimheid wel

Over digitale slimheid schreven we al eerder in deze blog. Wat digitale slimheid in de praktijk kan inhouden? Bijvoorbeeld dat bekend is welk percentage van de gebruikers unieke wachtwoorden of pincodes gebruikt. Of dat er oplossingen in gebruik worden genomen die ervoor zorgen dat schadelijke activiteiten van buitenaf nooit bij de gebruikers terecht kunnen komen. Met zogenaamde ‘if this, than that’ scenario’s kan je datgene wat ongewenst op het netwerk binnenkomt ook blokkeren, deleten of er een automatische melding van laten maken bij de daarvoor bevoegde autoriteiten. Wat digitaal ongewenst is bestrijd je ook digitaal.

Bedrijven die digitaal nog slimmer willen zijn beveiligen gevoelige documenten met een gecodeerde toegang. Zodat deze documenten altijd te lokaliseren zijn en digitaal bekend is met wie ze gedeeld zijn. Is er nog meer digitale slimheid? Jazeker. Bijvoorbeeld dat er een geautomatiseerd proces in werking treedt als er wel een data lek optreedt, omdat 100% digitale veiligheid nu eenmaal niet bestaat. Is dat allemaal goed geregeld bij jouw bedrijf en weet elke medewerker wat hij of zij in een bepaalde situatie moet doen?

AVG volhouden tegen lage kosten

Het volhouden van het voldoen aan de AVG hoeft helemaal niet duur te zijn. Wil je weten wat de digitale veiligheidsscore is van jouw organisatie als het gaat om gebruikers en accounts? En hoe het er in de praktijk voor staat met het veilig opslaan van data, bedreigingen van buitenaf en effectief ingerichte veiligheidsprocedures? Stuur dan een e-mail naar iris@iris-one.nl met de opmerking dat ook jij, net zoals vele andere bedrijven, interesse hebt in een gratis Security Assesment.

Wij beloven dat je, na het samen invullen van 20 vragen, een heel duidelijk document terugkrijgt waar het HOE van AVG in één oogopslag duidelijk is en vooral duidelijk blijft. Want als je je persoonlijke scores kent kun je er ook naar gaan handelen. Wel zo veilig.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button