25 oktober 2021

Geef je hybride medewerker meer mogelijkheden met Windows 11

Met de introductie van Windows 11, heeft Windows een nieuw besturingssysteem ontworpen die ervoor zorgt dat jij een nog betere hybride werkplek hebt. In dit artikel nemen we de veranderingen met je door. 

De Windows 11 is gemaakt volgens de Windows 10-basis, hierdoor zal Windows 11 als vertrouwd aanvoelen voor de gebruiker. Voor iedereen die Windows 10 heeft, is de upgrade naar Windows 11 gratis, maar niet iedere PC of laptop kan deze upgrade aan. Met de PC-health check app, kan jij kijken of jouw laptop voldoet aan de minimale specificaties.  

Wat kun je verwachten van Windows 11 
De taakbalk en startmenu  
De taakbalk is naar het midden van het scherm verplaats wat voorheen links was. Vind je deze wijziging toch niet prettig? Dan is het wel mogelijk om het weer aan de linkerkant te zetten. Het startmenu is ook gewijzigd, de gebruiker kan nu zelf kiezen welke programma’s hij graag vastgepind wilt hebben. Hierbij zorgt Windows ervoor dat programma’s die recent geopend zijn, ook worden vermeld in het startmenu zodat je snel hier naar toe kan. 

Meerdere venters 
Iedereen kent het wel, je hebt meerdere open vensters waar je steeds tussen moet switchen. Met Windows 11 heb je hier geen problemen meer mee. Zo kun je verschillende sjablonen kiezen om je venster in te delen. Hierdoor kun je makkelijk meer dan twee vensters openen zonder enkele moeite. Wanneer je je laptop/pc undocked en daarna weer docked, zorgt Windows 11 ervoor dat de programma’s weer precies zo staan zoals voorheen, ook wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aangesloten monitor.  

Snelle instellingen 
Alle snelle instellingen zijn bij elkaar gezet zodat nu wifi, bluetooth en geluid in één overzicht te vinden zijn. Hierbij is het ook mogelijk om te kijken hoeveel percentage de batterij nog heeft. Bij de snelle instellingen, kun je zelf instellingen toevoegen die hier dan worden weergegeven. Waardoor je alles snel in een keer kan instellen.  

Voice Typing 
Bij Windows 11 is er ook veel aandacht besteed aan de spraakfunctie. Bij de ‘Voice Typing’ is er een ‘auto punctation’ toegevoegd, dit wil zeggen dat je niet zelf meer hoeft te zeggen dat je een vraagteken of punt wil toevoegen in je bericht. Het woord ‘auto punctation’ zegt het al, er wordt dan automatisch interpunctie toegevoegd.  

Design 
Aan het design is ook veel veranderd. Zo hebben alle programma’s/documenten nu afgeronde hoeken en zijn de pictogrammen veranderd en opgefrist. Op de tabletmode, kun je het toetsenbord kleiner of groter maken en heb je nu ook de mogelijkheid om het uiterlijk aan te passen. Het is ook een optie om verschillende thema’s te kiezen, waardoor het bijvoorbeeld een andere kleur krijgt. Dit kunnen bestaande thema’s zijn maar ook zelf ontworpen thema’s. 

Widgets 
Met de functie Widgets kun je met een oogopslag kijken naar het weer of het nieuws. Dit onderdeel is ook in een nieuw jasje gestoken. Nu is het namelijk mogelijk om aan te geven wat voor type nieuws je wilt gaan zien naar jouw eigen persoonlijke interesses. Wil je geen sport of politiek meer zien? Dan zet je dit gewoon uit.  

Wil je meer weten over Windows 11? Lees dan ook onze andere blog: Windows 11 – We vertellen alles wat je moet weten