1 min read

LET OP: NIEUWE BEDREIGING BIJ MFA (MULTI FACTOR AUTHENTICATIE)

LET OP: NIEUWE BEDREIGING BIJ MFA (MULTI FACTOR AUTHENTICATIE)

Multi-Factor Authenticatie (MFA) is lange tijd beschouwd als een essentiële beveiligingsmaatregel voor het beschermen van gebruikersaccounts tegen cybercriminelen. Deze extra beveiligingslaag biedt bescherming, zelfs als een aanvaller erin slaagt toegang te krijgen tot een wachtwoord. Maar naarmate cyberdreigingen evolueren, ontwikkelen ook de aanvalsmethoden zich verder. Recente aanvallen laten zien dat zelfs MFA niet volledig onfeilbaar is en hackers er op slimme manieren in slagen om deze beveiligingslaag te omzeilen.

De Nieuwe Gevaren van MFA

Recent is ontdekt dat kwaadwillenden via verfijnde phishing-methoden ongeautoriseerde MFA-registraties kunnen toevoegen aan Microsoft-accounts. Dit betekent dat als een hacker al toegang heeft tot een wachtwoord, hij zonder dat de gebruiker het merkt een extra MFA-registratie kan toevoegen. Hierdoor kan de hacker, naast het gekaapte wachtwoord, een eigen MFA-methode instellen en volledige controle over het account krijgen.

Deze methode toont aan dat MFA-aanvallen complexer en gevaarlijker zijn geworden. De aanvaller profiteert van het vertrouwen dat gebruikers in hun MFA-oplossing hebben, terwijl zij ongemerkt de toegang tot het account behouden.

Hoe ThreadDefense365 je Beschermt

Gelukkig staan ook de ontwikkelingen in de cybersecuritywereld niet stil. Onze partners van ThreadStone Cyber Security hebben een innovatieve oplossing ontwikkeld die organisaties kan helpen deze dreigingen te voor te blijven: ThreadDefense365. ThreadDefense365 is een geavanceerd platform dat verdachte activiteiten rond MFA-registraties direct detecteert. Zodra er bijvoorbeeld een ongeautoriseerde poging wordt gedaan om een extra MFA-registratie aan een Microsoft-account toe te voegen, wordt dit onmiddellijk gesignaleerd. Deze dreiging wordt vervolgens geëscaleerd naar het Security Operations Center (SOC), dat 24/7 paraat staat om snel in te grijpen. Hierdoor kunnen klanten snel op de hoogte worden gebracht van potentiële gevaren, zodat ze direct maatregelen kunnen nemen om hun accounts te beschermen.

Richard Klein, CTO van ThreadStone Cyber Security, benadrukt het belang van voortdurende innovatie binnen de wereld van cybersecurity: “Bij ThreadStone zijn we altijd scherp op de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity. We anticiperen continu op opkomende dreigingen en passen onze diensten hier direct op aan. Zo kunnen we onze klanten de hoogste mate van beveiliging blijven bieden, zelfs in een steeds veranderende digitale omgeving.”

BLIJF ALERT

MFA blijft een essentiële beveiligingsmaatregel, maar zoals recent is aangetoond, is het geen garantie op een volledig veilige digitale omgeving. Nieuwe aanvallen vereisen dat organisaties zich aanpassen en gebruik maken van innovatieve oplossingen zoals ThreadDefense365 om hun beveiliging te versterken.

Wil je meer weten over ThreadDefense365, MFA of andere security maatregelen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team. We staan klaar om je te helpen bij elke stap in het beveiligen van je digitale omgeving.

Blijf alert en bescherm je organisatie tegen de nieuwste bedreigingen!