1 April...

Vandaag is het 1 april de dag waarop je toch een beetje extra op je hoede bent voor grappen van collega’s, op social media of bijvoorbeeld in de krant… Waar andere bedrijven kiezen voor het maken van een 1 aprilgrap doken wij dit jaar maar eens de historie in en hebben wat bijzondere 1 april grappen op een rijtje gezet.

Een kilo muggentongetjes

Als je ooit in de horeca hebt gewerkt zou je weleens op pad kunnen zijn gestuurd voor bijvoorbeeld “bierschuim-versteviger” of de opdracht hebben gekregen alvast een blad bier “voor te tappen” omdat het die avond druk zou kunnen gaan worden… Origineel? Niet echt…

Vroeger, en dan hebben we het over de zestiende eeuw, zijn al verhalen gevonden van een baas die zijn knecht op pad stuurde voor iets wat niet bestaat zoals een kilo muggentongetjes.

Hoe het is ontstaan

1 april heette vroeger “verzenderkensdag” en lijkt te zijn ontstaan omdat mensen dan hard op het land moesten werken en behoefte hadden aan plagen en lachen. De oudste bekende grap dateert van 1508 en komt uit Frankrijk de eerste en oudste opgetekende Nederlands grap lijkt te komen uit 1561.

Het aangespoelde paasbeeld in Zandvoort

In 1962 werd heel Nederland voor de gek gehouden toen er een paasbeeld aanspoelde in Zandvoort. Iedereen keek naar de televisie: Hoe kon zo’n zwaar beeld helemaal over de oceanen naar Nederland spoelen? Het was een grap van kunstenaar Edo van Tetterode.

Vanaf die tijd proberen kranten en bedrijven ook een leuke 1 april grap te verzinnen… De een beter dan de andere, tijd voor de 10 berichten die ons op zijn gevallen.

   1. Hema introduceert Tompouce Deo (zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje)
   2. Mora presenteert Paas-Bitterballen (ovalen bitterballen)
   3. Burger King maakt de chocolade Whopper bekend (ultieme comfort food)
   4. NS Stuurt conducteurs op cursus manueel fluiten
   5. VSM introduceert “puur papa” zwangerschaps-vitaminen (je bent immers samen zwanger)
   6. Efteling laat baby’s toe in de python
   7. Tony Chocolonely’s space reep (melkchocolade met verkruimelde bio-wiet)
   8. Broccoli met pure chocolade saus (de hype rond superfoods kent geen grenzen)
   9. Ola stopt met het maken van “raketjes” (een gelikte 1 april grap)
   10. Duo Penotti gaat per vandaag voor horizontale strepen in potten

Tsja, wat je er ook van vindt, 1 april is en blijft een dag die veel mensen en organisatie aansporen om, al dan niet flauwe, grappen te maken… 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Call Now Button